Oma esittely


PunnerrusOlen Rauni Kauppinen, personal trainer – koulutettu hieroja Jyväskylästä, joka on lapsuudesta asti liikkunut paljon ja monipuolisesti.

Kiinnostus liikuntaa kohtaan on ollut olemassa aina. Työtaustani opiskelujen jälkeen sisälsi toimistotöitä noin kymmenisen vuotta. Työpäivän aikana ja jälkeen ajatukset pyörivät vaan liikunnassa. Kuntosalia, lenkkeilyä, rullaluistelua, hiihtoa, lentopalloa, biitsiä, milloin mitäkin – vuodenaikojen mukaan. Liikunta on siis aina ollut minulle olemassa, se on elämäntapa. Ne kuuluisat levottomat jalat.

Ohjaajan työt aloitin jo kouluaikoina yleisurheiluohjaajana. Tutustuin ohjauspuoleen lähemmin Liikuttaja -tutkinnon kautta. Tämän pohjalta aloittelin ohjaustaivaltani vuonna 2006. Seuraavalta kurssilta valmistuin kuntosaliohjaajaksi, josta jatkoin personal traineriksi. Näihin vuosiin on mahtunut ryhmäliikuntaohjauksia, pt-pienryhmiä ja henkilökohtaisia ohjausasiakkaita.

Tyttäreni ollessa pieni, ajatus kouluttautumisesta liikunnan puolelle pyöri mielessäni enemmän ja enemmän. Pyörittelin ajatuksia siitä, miten asiaa lähtisin viemään eteenpäin. Ammattikoulutusta en alalle ollut kuitenkaan hankkinut ja ajattelin tehdä asialle jotain. Nyt kun aikaa ajattelee taaksepäin huomaan, että monipuolisesta lajitaustasta on ollut hyötyä työssäni.

Nuoruudesta asti vaikuttanut auttamisen halu liikunta- ja terveysasioissa sai aikaan sen, että halusin auttaa ihmisiä myös toisella tapaa. Ajatuksena oli yhdistää ohjaustyöhön toinen hyvinvoinnin metodi, hieronta. Erinäisten tilanteiden saattelemana viimein päädyin hierojakouluun. Liikunta, lepo ja ravinto, lisään vielä rentouttavan hieronnan. Siinä ovat hyvinvoinnin elementit. Hierontaa ja hyvinvointia, miltä se kuulostaisi sinun kropallesi?

Koulutustausta

  • Yleisurheilukouluohjaaja (TUL)
  • Liikuttaja -tutkinto (Keski-Suomen Liikunta, 2006)
  • International Nordic Walking Association (2006)
  • Kahvakuulaohjaaja (Trainer4You)
  • Kuntosaliohjaaja (Trainer4You)
  • Personal Trainer (Trainer4You)
  • Flexi-Bar trainer (2010)